Internetes portál üzemeltetője

Lehorgonyozhat s.r.o.
Utca és házszám: 1. osztály 2316/6
Város és irányítószám : Spišská Nová Ves, 05205
Ország: Slovak Republic
Cégazonosító: 53251482
ÓN: 2121314932
Adószám: SK2121314932
Nem vagyunk áfafizetők - regisztráció 7 dollárral

 


ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Ezek az Általános Szerződési Feltételek ("Általános Szerződési Feltételek") szabályozzák az Ön, mint vevő és mi, mint eladó jogait és kötelezettségeit a weboldalon található E-shopon keresztül kötött szerződéses kapcsolatok keretében https://www.woodliis.sk/hu/.

Az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos összes információt a személyes adatok feldolgozásának alapelvei tartalmazzák, amelyek itt találhatók https://www.woodliis.sk/hu/content/ochrana-osobnych-udajov. Mint biztosan tudja, elsősorban távolról kommunikálunk. Ezért még a Megállapodásunk esetében is távkommunikációs eszközöket használunk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megállapodjunk egymással anélkül, hogy mi és az Ön egyidejű fizikai jelenléte lenne.

Ha az Általános Szerződési Feltételek bármely része ellentmond annak, amiben közösen megállapodtunk az E-boltunkban történő vásárlás során, akkor ez a megállapodás elsőbbséget élvez a jelen Feltételekkel szemben.

1. NÉHÁNY FOGALOMMEGHATÁROZÁS

 • 1.1. Ár az a pénzösszeg, amelyet Ön az Árukért fizet;
 • 1.2. Szállítási díj azt a pénzösszeget jelenti, amelyet Ön az Áruk leszállításáért fizet, beleértve a csomagolás árát is;
 • 1.3. Teljes ár az Ár és a Szállítási ár összege;
 • 1.4. ÁFA a hatályos jogszabályok szerinti hozzáadottérték-adó;
 • 1.5. E-shop egy online áruház, amelyet Nami üzemeltet a https://www.woodliis.sk/hu/, amelyen az Áruk megvásárlása megtörténik;
 • 1.6. Számla az adóbizonylatot a hozzáadottérték-adóról szóló törvénynek megfelelően állítják ki a teljes árra;
 • 1.7. Mi Cégünk vagyunk Lehorgonyozhat s.r.o., Megalapozott Osztály 1 május 2316/6 052 05 Spišská Nová Ves, azonosító szám 53251482, bejegyezve a kerületi bíróság által vezetett cégnyilvántartásba Kosice, szakasz Kft., illessze be a számot. 49682/V, E-mail info@woodliis.sk, telefonszám +421910 130 197, amelyre a törvény eladóként hivatkozik;
 • 1.8. Megrendelés az Ön visszavonhatatlan ajánlatát jelenti arra, hogy szerződést kössön velünk az Áruk megvásárlására;
 • 1.9. Áru minden, amit az E-boltban vásárolhat;
 • 1.10. Felhasználói fiók az Ön által megadott adatok alapján létrehozott fiók, amely lehetővé teszi a bevitt adatok tárolását, valamint a megrendelt áruk és a megkötött szerződések történetének tárolását;
 • 1.11. Te Ön olyan személy, aki az E-boltunkban vásárol, jogilag vásárlónak nevezik;
 • 1.12. Szerződés egy adásvételi szerződés, amelyet az E-shopon keresztül küldött, megfelelően kitöltött Megrendelés alapján kötöttek meg, és akkor jön létre, amikor megkapja tőlünk a megrendelés visszaigazolását.

2. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÉS IRÁNYMUTATÓ FELJEGYZÉSEK

 • 2.1. Az áruk megvásárlása csak az E-shop webes felületén keresztül lehetséges.
 • 2.2. Áruk vásárlásakor az Ön felelőssége, hogy minden információt helyesen és a valóságnak megfelelően adjon meg nekünk. Ezért az Ön által az Áruk megrendelésekor megadott információkat helyesnek és valósnak tekintjük.

3. A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE

 • 3.1. A velünk kötött szerződés kizárólag szlovák nyelven köthető meg.
 • 3.2. A szerződés távollevők között jön létre az E-shopon keresztül, míg a távközlési eszközök használatának költségeit Ön viseli. Ezek a költségek azonban semmilyen módon nem térnek el az alapok használatáért (azaz különösen az internet-hozzáférésért) fizetett alapdíjtól, így nem kell további költségekkel számolnia a Teljes áron túl. A Megrendelés benyújtásával Ön elfogadja a távközlési eszközök használatát.
 • 3.3. Annak érdekében, hogy megkössük a Megállapodást, létre kell hoznia egy Megrendelési javaslatot az E-boltban. A javaslatnak a következő információkat kell tartalmaznia:
  • a) Információ a megvásárolt árukról (az E-shopban a "Kosárba" gombbal jelzi a megvásárolni kívánt árukat);
  • b) Információk az árról, a szállítási árról, az ÁFA-ról, a teljes ár fizetési módjáról és az áruk szükséges szállítási módjáról; ezeket az információkat az E-shop felhasználói felületén a megrendelési javaslat létrehozásakor adják meg, míg az árra, a szállítási árra, az ÁFA-ra és a teljes árra vonatkozó információk automatikusan megjelennek az Ön által kiválasztott áruk és azok szállítási módja alapján;
  • c) Az Ön azonosító adatai, amelyek lehetővé teszik számunkra az áruk szállítását, különösen a név, vezetéknév, szállítási cím, telefonszám és e-mail cím mértékéig;
 • 3.4. A Rendelési javaslat létrehozása során módosíthatja és ellenőrizheti az adatokat azok létrehozásáig. Az ellenőrzés elvégzése után a "Megrendelés küldése fizetési kötelezettséggel" gomb megnyomásával létrehozza a megrendelést. A gomb megnyomása előtt azonban meg kell erősítenie, hogy megismerte és elfogadta ezeket az Általános Szerződési Feltételeket, különben nem lehet Megrendelést létrehozni. A megerősítéshez és a hozzájáruláshoz egy jelölőnégyzet használható. A "Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés küldése" gomb megnyomása után az összes kitöltött információt közvetlenül nekünk küldjük.
 • 3.5. A Megrendelést a kézbesítést követően a lehető leghamarabb visszaigazoljuk Önnek a Megrendelésben megadott e-mail címére küldött üzenetben. A visszaigazolás tartalmazza a Megrendelés összefoglalását és a jelen Általános Szerződési Feltételeket. A Megrendelés általunk történő megerősítése szerződés megkötéséhez vezet köztünk és Ön között. A megrendelés napján hatályos feltételek a Szerződés szerves részét képezik.
 • 3.6. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor nem tudjuk visszaigazolni a Megrendelését. Ezek különösen olyan helyzetek, amikor az Áruk nem állnak rendelkezésre, vagy amikor Ön nagyobb számú Árut rendel, mint amennyit mi megengedünk. Azonban mindig előre tájékoztatjuk Önt az E-boltban található áruk maximális számáról, és ez nem lehet meglepő az Ön számára. Abban az esetben, ha bármilyen oka van annak, hogy nem tudjuk visszaigazolni a Megrendelést, felvesszük Önnel a kapcsolatot, és ajánlatot küldünk Önnek a Szerződés megkötésére a Megrendeléshez képest módosított formában. Ebben az esetben a szerződés abban a pillanatban jön létre, amikor Ön megerősíti ajánlatunkat.
 • 3.7. Abban az esetben, ha az E-boltban vagy a Megrendelési javaslatban nyilvánvalóan helytelen ár szerepel, főként technikai hiba miatt, nem vagyunk kötelesek az Árut ezen az áron szállítani Önnek, még akkor sem, ha megkapta a megrendelés visszaigazolását, és így a szerződés megkötésre került. Ilyen helyzetben azonnal felvesszük Önnel a kapcsolatot, és ajánlatot küldünk Önnek egy új Szerződés megkötésére, a Megrendeléshez képest megváltozott formában. Ebben az esetben új Szerződés jön létre abban a pillanatban, amikor Ön megerősíti ajánlatunkat. Ha a feladástól számított 3 napon belül nem erősíti meg ajánlatunkat, jogunkban áll elállni a megkötött szerződéstől. Az Ár nyilvánvaló hibájának tekinthető például, ha az Ár nem felel meg a többi eladó szokásos árának, vagy hiányzik, vagy van egy extra számjegy.
 • 3.8. Abban az esetben, ha a Szerződés megkötésre kerül, Ön köteles megfizetni a Teljes árat.
 • 3.9. Ha rendelkezik felhasználói fiókkal, azon keresztül adhat le megrendelést. Ebben az esetben is köteles ellenőrizni az előre kitöltött adatok helyességét, valódiságát és teljességét. A Megrendelés létrehozásának módja azonban ugyanaz, mint a Felhasználói fiók nélküli vevő esetében, de előnye, hogy nem szükséges ismételten kitölteni azonosító adatait.
 • 3.10. Bizonyos esetekben lehetővé tesszük, hogy kedvezményt használjon az Áruk vásárlásához. Az engedmény megadásához ki kell töltenie az engedmény részleteit egy előre meghatározott mezőben, melynek neve "Van kedvezménykuponja?" a Megrendelési javaslaton belül. Ha így tesz, az Árukat kedvezményesen biztosítjuk Önnek.

4. FELHASZNÁLÓI FIÓK

 • 4.1. Az E-shopban történő regisztráció alapján hozzáférhet felhasználói fiókjához.
 • 4.2. A Felhasználói fiók regisztrálásakor az Ön felelőssége, hogy minden megadott adatot helyesen és valósághűen adjon meg, és változás esetén frissítse azokat.
 • 4.3. A Felhasználói fiókhoz való hozzáférést felhasználónév és jelszó biztosítja. Az Ön kötelessége, hogy bizalmasan kezelje ezeket a hozzáférési adatokat, és ne adja ki ezeket az adatokat senkinek. Abban az esetben, ha visszaélnek velük, nem vállalunk felelősséget ezért.
 • 4.4. A felhasználói fiók személyes, ezért Ön nem jogosult arra, hogy harmadik fél számára engedélyezze annak használatát.
 • 4.5. Felhasználói fiókját megszüntethetjük, különösen, ha ezt nem teszi meg mint 2 év nem használja, vagy ha megszegi a Megállapodás szerinti kötelezettségeit.
 • 4.6. Előfordulhat, hogy a felhasználói fiók nem érhető el éjjel-nappal, különös tekintettel a hardver- és szoftverberendezések szükséges karbantartására.

5. ÁRKÉPZÉSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK, TULAJDONJOG FENNTARTÁSA

 • 5.1. Az ár mindig szerepel az E-shopban, a Megrendelési javaslatban és a Szerződésben. Abban az esetben, ha eltérés van az E-shopban az árukra megadott ár és a megrendelési javaslatban feltüntetett ár között, a megrendelési javaslatban megadott árat kell alkalmazni, amely mindig megegyezik a szerződésben szereplő árral. A megrendelési javaslat részeként a szállítási árat is feltüntetik, vagy azokat a feltételeket, amikor a szállítás ingyenes.
 • 5.2. A teljes ár tartalmazza az ÁFA-t, beleértve a külön jogszabályban előírt díjakat.
 • 5.3. A Szerződés megkötése után és az Áruk átadása előtt meg kell fizetnie a Teljes Árat. A Teljes árat a következő módokon fizetheti ki:
  • a) Banki átutalással. A fizetési információkat a megrendelés visszaigazolásán belül küldjük el Önnek. Banki átutalással történő fizetés esetén a Teljes árat a következők fizetik 3 nap.
  • b) Online kártya. Ebben az esetben a fizetés a fizetési átjárón keresztül történik GoPay, a fizetésre a jelen fizetési átjáró feltételei vonatkoznak, amelyek a következő címen érhetők el: https://help.gopay.com/cs/tema/cenik-a-obchodni-podminky/aktualni-cenik-a-obchodni-podminky. Online kártyás fizetés esetén a Teljes árat 2 nap.
  • c) Utánvét. Ilyen esetben a fizetés az Áruk leszállításakor és az Áruk átadásakor történik. Utánvét esetén a Teljes ár az Áru átvételekor fizetendő.
 • 5.4. A számla elektronikus formában kerül kiállításra a Teljes ár kifizetése után, vagy ha az áru csak átvételkor kerül kifizetésre, akkor a számla kiállítására és elküldésére csak a kézbesítést és így az adott ár kifizetését követően kerül kiállításra és küldésre a Megrendelésben megadott e-mail címére. A számla a Felhasználói fiókban is elérhető lesz, ha be van állítva.
 • 5.5. Az Áruk tulajdonjoga csak akkor száll át Önre, ha kifizette a Teljes Árat és átvette az Árukat. Banki átutalással történő fizetés esetén a Teljes ár a számlánk jóváírásával kerül kifizetésre, más esetekben a fizetés pillanatában.

6. AZ ÁRU SZÁLLÍTÁSA, A VÉLETLEN MEGSEMMISÜLÉS ÉS A VÁSÁRLÁS TÁRGYÁNAK VÉLETLEN ROMLÁSA KOCKÁZATÁNAK ÁTSZÁLLÁSA

 • 6.1. Az árut az Ön által választott módon szállítjuk Önnek, miközben az alábbi lehetőségek közül választhat:
  • a) Személyes átvétel a Packeta kiadóhelyeken;
  • b) Szállítás a Slovenská pošta, GLS, Packeta szállítmányozó vállalatokon keresztül.
 • 6.2. Az árut csak a Szlovák Köztársaságon belül lehet szállítani.
 • 6.3. Kötelesek vagyunk az árut haladéktalanul, de legkésőbb a szerződés megkötésétől számított 30 napon belül kézbesíteni Önnek. A Szerződés teljesítése során előfordulhatnak olyan tények, amelyek befolyásolják az Ön által megrendelt áruk szállítási dátumát. A megrendelt Áruk szállítási dátumának változásáról és új várható szállítási időpontjáról haladéktalanul értesítjük Önt e-mailben, ez nem érinti a Szerződéstől való elállási jogát. Az Áruk új szállítási dátumáról szóló értesítésünk magában foglalja az Önhöz intézett kérésünket is, hogy fejezze ki, hogy ragaszkodik-e az Ön által megrendelt áruk új időpontban történő kiszállításához.
 • 6.4. Amikor átveszi az Árut a fuvarozótól, az Ön felelőssége, hogy ellenőrizze az Áruk csomagolásának sértetlenségét, és bármilyen sérülés esetén azonnal értesítse a fuvarozót és minket. Abban az esetben, ha a csomagolás megsérült, jelezve a jogosulatlan kezelést és a küldeménybe való belépést, nem köteles átvenni az árut a fuvarozótól.
 • 6.5. Ön köteles az árut a megbeszélt helyen és időben átvenni. Ha nem veszi át a leszállított Árut az előző mondatnak megfelelően, akkor e-mailben értesítjük Önt arról, hogy hol veheti át az Árukat, beleértve az átvétel időtartamát is, vagy az Ön írásbeli kérésére újra kézbesítjük Önnek az Árukat, amelyet legkésőbb 14 nappal azután küldünk el, hogy át kellett volna vennie az Árukat, és Ön vállalja, hogy megfizeti nekünk az Áruk újbóli kézbesítésével kapcsolatos összes költséget. Abban az esetben, ha Ön megszegi az Áruk átvételére vonatkozó kötelezettségünket, kivéve a jelen Általános Szerződési Feltételek 6.4. cikke szerinti eseteket, ez nem eredményezi az Áruk Önnek történő átadására vonatkozó kötelezettségünk megszegését. Ugyanakkor az a tény, hogy Ön nem veszi át az Árukat, nem jelenti a köztünk és Ön között létrejött Megállapodástól való elállást. Ha Ön még a póthatáridőn belül sem veszi át az Árut, jogunkban áll elállni a Szerződéstől a Megállapodás súlyos megsértése miatt. Ha úgy döntünk, hogy élünk ezzel a jogunkkal, a kifizetés azon a napon lép hatályba, amikor ezt a visszavonást kézbesítjük Önnek. A Szerződéstől való elállás nem érinti az Áruk kézbesítésének megkísérlése tényleges költségeinek összegében felmerült károk megtérítéséhez való jogot, vagy más kártérítési igényt, ha van ilyen.
 • 6.6. Ha az Ön részéről felmerülő okok miatt az Árukat ismételten vagy a Szerződésben megállapodottól eltérő módon szállítják, az Ön kötelessége megtéríteni nekünk az ilyen ismételt szállítással kapcsolatos költségeket. Ezen költségek kifizetésének részleteit a Szerződésben meghatározott e-mail címére küldjük, és az e-mail kézhezvételétől számított 14 napon belül esedékesek.
 • 6.7. Az Áruk sérülésének kockázata abban a pillanatban száll át Önre, amikor átveszi azokat. Ha nem veszi át az Árukat, kivéve a jelen Általános Szerződési Feltételek 6.4. cikkelye szerinti eseteket, az Áruk véletlen megsemmisülésének és véletlen romlásának kockázata abban a pillanatban száll át Önre, amikor lehetősége volt átvenni azokat, de az Ön részéről felmerült okok miatt az átvétel nem történt meg. Az Áruk véletlen megsemmisülésének és véletlen romlásának kockázata azt jelenti, hogy ettől a pillanattól kezdve Ön viseli az Áruk elvesztésével, megsemmisülésével, károsodásával vagy bármilyen romlásával kapcsolatos összes következményt.

7. A KELLÉKSZAVATOSSÁGBÓL EREDŐ JOGOK

 • 7.1. Bevezető rendelkezés a kellékszavatossághoz
  • 7.1.1. Vállaljuk, hogy az Árut a kívánt minőségben, mennyiségben és hibátlanul szállítjuk Önnek.
  • 7.1.2. Felelősek vagyunk azokért a hibákért, amelyek az Áruk átvételekor fennállnak. A használt Áruk esetében nem vállalunk felelősséget a használatukból vagy kopásukból eredő hibákért. Az alacsonyabb áron értékesített áruk esetében nem vállalunk felelősséget azokért a hibákért, amelyekre alacsonyabb árat tárgyaltak.
  • 7.1.3. Az általános jótállási idő 24 hónap. A jótállási időszak attól a pillanattól kezdődik, amikor Ön átveszi az Árut.
  • 7.1.4. Ha az Áruk cseréjére kerül sor, a jótállási időszak az új Áruk Ön általi átvételétől kezdődik újra.
  • 7.1.5. Az Ön jogai, amelyek a jótállási időszak hatálya alá tartozó Áruk hibáiért való felelősségből erednek, megszűnnek, ha azokat a jótállási időn belül nem gyakorolja. A romlandó áruk hibáiért való felelősségből eredő jogokat azonban legkésőbb a vásárlást követő napon kell gyakorolni, különben jogai elévülnek.
 • 7.2. Garantáljuk, hogy az Áruk véletlen megsemmisülése és véletlen romlása kockázatának az Általános Szerződési Feltételek 6.7. cikke szerinti átruházásakor az Áruk hibátlanok, különösen:
  • a) olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyekben megállapodtunk Önnel, és hacsak kifejezetten meg nem állapodtunk, azok, amelyeket az Áruk leírásakor megadtunk, vagy amelyek az Áruk jellegéből adódóan várhatók;
  • b) alkalmas az általunk meghatározott célokra vagy az ilyen típusú árukra szokásos célokra;
  • c) megfelel a minta minőségének vagy kialakításának, ha a minőséget vagy a kivitelezést a minta alapján határozták meg;
  • d) megfelelő mennyiségben és tömegben van;
  • e) megfelel a külön jogszabályok által előírt követelményeknek;
  • f) nem terhelik harmadik felek jogai.
 • 7.3. A kellékszavatossági jog gyakorlásának feltételei (reklamációk)
  • 7.3.1. Ha az Árut sérült vagy sérült csomagolásban szállítják Önnek, vagy a szállítás nyilvánvalóan túl könnyű, kérjük, ne vegye át az ilyen árukat a fuvarozó cégtől, és azonnal értesítsen minket a telefonszámon +421910 130 197 vagy e-mailben a következő címre: info@woodliis.sk. Nyilvánvaló hibák (pl. mechanikai sérülések) esetén Ön köteles indokolatlan késedelem nélkül panaszt tenni a pontban meghatározott módon 7.4.1. alul. Nem veszünk figyelembe az Áruk nyilvánvaló hibái miatti későbbi panaszokat, beleértve az Áruk hiányosságából eredő hibákat is.
  • 7.3.2. Ön köteles az egyéb hibákért (rejtett hibákért) való felelősség jogát a pontban meghatározott módon gyakorolni 7.4.1. az alábbiakban indokolatlan késedelem nélkül, miután felfedezte az Áruk hibáját, de legkésőbb a jótállási időszak lejártáig.
  • 7.3.3. A garancia csak az Áruk gyártási hibáira és a mechanikai sérülések által okozott hibákra vonatkozik. Nem gyakorolhatja a hibákért való felelősség jogát, különösen a kopásból, mechanikai sérülésekből, az áruk nem megfelelő körülmények között történő használatából stb. eredő hibákért.
  • 7.3.4. Ön nem jogosult a hibákért való felelősség gyakorlására, ha a hibáról az Áru átvétele előtt tudott, vagy figyelmeztettük Önt, vagy ezért ésszerű árengedményt kapott az Áruk árából.
 • 7.4. Kártérítési felelősség gyakorlása (panaszok)
  • 7.4.1. Abban az esetben, ha az Áruk hibásak, különösen, ha a 7.2. cikk szerinti feltételek egyike nem teljesül, értesíthet minket az ilyen hibáról, és gyakorolhatja a hibákért való felelősség jogát (azaz reklamálhatja az Árukat) e-mail vagy levél küldésével az azonosító adataink mellett felsorolt címeinkre, vagy személyesen a létesítményünkben. Panasz esetén használhatja az általunk biztosított mintaűrlapot is, amely az Általános Szerződési Feltételek 1. számú mellékletét képezi.
  • 7.4.2. A panasztételről szóló értesítésben adja meg különösen az Áruk hibájának leírását és azonosító adatait, beleértve azt az e-mailt, amelyre értesítést szeretne kapni a panasz kezelésének módjáról, valamint azt is, hogy a pontban meghatározott hibákért való felelősségből eredő követelések közül melyiket 7.5.4. mikor 7.5.8., jelentkezel.
  • 7.4.3. Panasz benyújtásakor nyújtsa be nekünk az Áruk megvásárlásának igazolását (számla) is, hogy bizonyítsa tőlünk történő vásárlását, különben nem vagyunk kötelesek elfogadni panaszát.
  • 7.4.4. A reklamációs eljárás megkezdésének napját a hibás Áru és a vonatkozó dokumentumok kézbesítésének napjának tekintjük (a pont szerint 7.4.3). Ha a beadványa, amellyel panaszt tesz, hiányos (különösen olvashatatlan, homályos, érthetetlen, nem tartalmazza a szükséges dokumentumokat stb.), Kérjük, hogy írásban egészítse ki a benyújtott panaszt, különösen e-mailben. Ebben az esetben a panaszkezelési eljárás a kiegészített beadvány kézbesítésének napján kezdődik.
  • 7.4.5. Ha nem egészíti ki a benyújtott panaszt a pont értelmében 7.4.4. indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb a pont szerinti meghívásunk kézhezvételétől számított 10 napon belül 7.4.4. Ebben a cikkben a beadványát megalapozatlannak tekintjük.
 • 7.5. Panaszkezelés
  • 7.5.1. Az Ön döntése alapján, hogy a módosított 40/1964. sz. törvény (a továbbiakban: "Polgári Törvénykönyv") 622. és 623. §-a szerinti jogok közül melyik (a pontban meghatározottak szerint) 7.5.4. mikor 7.5.8.) jelentkezik, a panasz kezelésének módját haladéktalanul, összetett esetekben legkésőbb a követelés napjától számított 3 munkanapon belül meghatározzuk. Indokolt esetekben, különösen, ha az Áruk állapotának komplex műszaki értékelése szükséges, legkésőbb a reklamáció napjától számított 30 napon belül.
  • 7.5.2. A panaszkezelés módjának meghatározását követően a panaszt azonnal rendezzük, indokolt esetben a panaszt később is tudjuk kezelni; A panasz benyújtásától számított 30 napnál azonban nem tarthat tovább. A panasz rendezésére rendelkezésre álló határidő lejárta után Önnek joga van elállni a Megállapodástól, vagy joga van az Árukat új árukra cserélni, ha lehetséges.
  • 7.5.3. Kötelesek vagyunk írásos dokumentumot kiállítani Önnek a panasz rendezéséről, legkésőbb a panasz dátumától számított 30 napon belül, és e-mailben tájékoztatjuk Önt annak rendezéséről. Ha a panaszt elfogadják, elküldjük Önnek a javított Árukat, vagy kicseréljük az Árukat új árukra, vagy visszatérítjük az Áruk kifizetett árát, kivéve, ha másként állapodunk meg.
  • 7.5.4. Ha olyan hibáról van szó, amelyet el tudunk távolítani, Önnek joga van a hiba ingyenes, időben és megfelelő módon történő eltávolításához. Az Áruk hibáját indokolatlan késedelem nélkül eltávolítjuk.
  • 7.5.5. A hiba eltávolítása helyett kérheti az Áruk cseréjét, vagy ha a hiba csak az Áruk egy részét érinti, akkor ennek a résznek a cseréjét azokban az esetekben, amikor ez nem jár aránytalan költségekkel számunkra az Áruk árához vagy a hiba súlyosságához képest.
  • 7.5.6. Az Áruk hibájának eltávolítása helyett mindig kicserélhetjük a hibás Árukat hibátlanokra, ha ez nem okoz Önnek komoly nehézségeket.
  • 7.5.7. Ha az Áruk olyan hibájáról van szó, amelyet nem lehet eltávolítani, és amely megakadályozza, hogy az Árukat hibátlan áruként megfelelően használhassa, akkor joga van az Áruk cseréjére vagy a Szerződéstől való elállásra. Önt ugyanazok a jogok illetik meg, ha eltávolítható hibákról van szó, de nem tudja megfelelően használni az Árut a javítás utáni hiba megismétlődése vagy a hibák nagyobb száma miatt.
  • 7.5.8. Egyéb eltávolíthatatlan hibák esetén Önnek joga van ésszerű árengedményre az Áruk árából.
  • 7.5.9. A panaszt a javított Áruk átadásával, az Áruk cseréjével, az Áruk árának visszaküldésével, az Áruk árából történő ésszerű engedmény kifizetésével, az (Áruk) teljesítésének átvételére vonatkozó írásbeli kérelemmel vagy a panasz indokolt elutasításával rendezzük.
 • 7.6. Az áruk hibáiért és panaszaiért való felelősségből eredő jogok gyakorlását a 619. és azt követő §-ok rendelkezései szabályozzák. Polgári törvénykönyv, 250/2007. sz. törvény Z.z. a fogyasztóvédelemről és a Szlovák Nemzeti Tanács 372/1990. sz. törvényének módosításáról (a továbbiakban: fogyasztóvédelmi törvény), valamint a távollevők között vagy az eladó üzlethelyiségén kívül kötött szerződés alapján történő áruk értékesítése vagy szolgáltatások nyújtása esetén a fogyasztóvédelemről, valamint egyes törvények módosításáról és kiegészítéséről szóló módosított 102/2014. sz. törvény (a továbbiakban: fogyasztóvédelmi törvény) távértékesítés").
 • 7.7. Ha reklamációt nyújt be az Árukra:
  • a. az Áruk megvásárlását követő első 12 hónapban csak szakértői értékelés alapján utasíthatjuk el követelését; A szakértői értékelés eredményétől függetlenül nem követeljük Öntől a szakértői értékelés költségeinek vagy a szakértői értékeléshez kapcsolódó egyéb költségeknek a megfizetését. A panasz elutasítását igazoló szakértői értékelés másolatát legkésőbb a panasz rendezésétől számított 14 napon belül megküldjük Önnek;
  • b. a vásárlástól számított 12 hónap elteltével, és elutasítottuk az ilyen panaszt, a kárrendezés igazolásában megjelöljük, hogy kinek küldheti el az árut szakértői értékelésre. Ha az Árut szakértői értékelésre küldi a kijelölt személynek, a szakértői értékelés költségeit, valamint minden egyéb kapcsolódó szándékosan felmerült költséget mi viselünk, függetlenül a szakértői értékelés eredményétől. Ha szakértői megítéléssel bizonyítja felelősségünket az Áruk hibáiért, újra benyújthatja a panaszt; A szakértői értékelés során a jótállási idő nem jár le. A panasz újbóli benyújtásától számított 14 napon belül kötelesek vagyunk megtéríteni Önnek a szakértői értékeléssel kapcsolatban felmerült összes költséget, valamint minden kapcsolódó szándékosan felmerült költséget. Az újra benyújtott kérelem nem utasítható el.
 • 7.8. Ha Ön vállalkozó, akkor kötelessége, hogy indokolatlan késedelem nélkül jelentse és szemrehányást tegyen a hibának, miután felfedezhette volna, de legkésőbb az áru átvételét követő 3 napon belül.
 • 7.9. Ha Ön fogyasztó, akkor joga van a fogyasztási cikkekben bekövetkezett hibákért való felelősségből eredő jogait az áruk átvételétől számított 24 hónapon belül gyakorolni.
 • 7.10. Ezennel megfelelően tájékoztattuk Önt a Polgári Törvénykönyv 40/1964. sz. törvényének 622. és 623. §-ából eredő jogairól. A Szerződés megkötésével Ön megerősíti, hogy lehetősége volt elolvasni az Árukra vonatkozó reklamáció feltételeit.

8. ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL

 • 8.1. A Megállapodástól való elállás, azaz a köztünk és Ön között fennálló szerződéses kapcsolat megszűnése annak kezdetétől a jelen cikkben vagy az Általános Szerződési Feltételek egyéb rendelkezéseiben meghatározott okokból és módszerekből következhet be, amelyekben az elállás lehetősége kifejezetten szerepel.
 • 8.2. Ha Ön fogyasztó, azaz olyan személy, aki az Árut az üzleti tevékenységén kívül vásárolja meg, akkor a távértékesítésről szóló törvény 7. §-ának rendelkezéseivel összhangban joga van indoklás nélkül elállni a Szerződéstől az Áruk leszállításától számított 14 napon belül. Abban az esetben, ha több típusú Árura vagy az Áruk több részének szállítására kötöttünk Szerződést, ez az időszak csak az Áruk utolsó részének kézbesítésének napján kezdődik, és abban az esetben, ha olyan Szerződést kötöttünk, amely alapján rendszeresen és ismételten szállítjuk Önnek az Árukat, az első szállítás kézbesítésének napján kezdődik. Ön bármilyen bizonyítható módon elállhat a Szerződéstől (különösen e-mail vagy levél küldésével az Azonosító adataink mellett felsorolt címeinkre). A visszavonáshoz használhatja az általunk biztosított mintaűrlapot is, amely az Általános Szerződési Feltételek 2. számú mellékletét képezi.
 • 8.3. Azonban még fogyasztóként sem állhat el a Szerződéstől olyan esetekben, amikor a Szerződés tárgya:
  • a) olyan Áruk értékesítése, amelyek ára a pénzügyi piac ármozgásaitól függ, amelyeket nem tudunk befolyásolni, és amelyek az elállási időszak alatt előfordulhatnak;
  • b) alkoholtartalmú italok értékesítése, amelyek árában a Szerződés megkötésekor állapodtak meg, miközben szállításuk legkorábban 30 nap után történhet meg, és áruk a piaci árak mozgásától függ, amelyet nem tudunk befolyásolni;
  • c) olyan Áruk értékesítése, amelyek az Ön egyedi igényei szerint készültek, amelyeket személyre szabtak az Ön számára, vagy kifejezetten egy fogyasztónak szánt Áruk;
  • d) olyan Áruk értékesítése, amelyek gyorsan romlanak vagy romlandóak, valamint olyan Áruk, amelyek a szállítás után elválaszthatatlanul összekeveredtek egy másikkal;
  • e) olyan védőcsomagolásba zárt Áruk értékesítése, amelyek egészségügyi vagy higiéniai okokból nem alkalmasak visszaküldésre, és amelyek védőcsomagolása a szállítás után megsérült;
  • f) védőcsomagolásban értékesített hangfelvételek, képfelvételek, hangfelvételek vagy számítógépes szoftverek értékesítése, amennyiben az eredeti csomagolást feltörték;
  • g) folyóiratok értékesítése, kivéve az előfizetési szerződés alapján történő értékesítést, valamint a nem védőcsomagolásban szállított könyvek értékesítése;
  • h) elektronikus tartalom szolgáltatása, ha azt nem tárgyi adathordozón szállították, és az elállási időszak lejárta előtt az Ön előzetes, kifejezett hozzájárulásával adták meg, és tájékoztattuk Önt arról, hogy Önnek nincs joga elállni a szerződéstől.
 • 8.4. Az Általános Szerződési Feltételek 8.2. cikke szerinti elállási időszak akkor tekinthető betartottnak, ha Ön értesítést küld nekünk arról, hogy annak időtartama alatt eláll a Szerződéstől.
 • 8.5. A Szerződéstől való elállás esetén az Árat a kifizetés hatálybalépésétől számított 14 napon belül visszatérítjük Önnek arra a számlára, amelyről azt jóváírták, vagy a kifizetésben kiválasztott számlára. Az összeget azonban nem térítjük vissza addig, amíg vissza nem küldi nekünk az Árut, vagy nem bizonyítja, hogy azt visszaküldte nekünk. Kérjük, küldje vissza nekünk az árut tisztán, beleértve az eredeti csomagolást is, ha lehetséges.
 • 8.6. A Szerződéstől való elállás esetén az Általános Szerződési Feltételek 8.2 cikke szerint Ön köteles az Árukat az elállástól számított 14 napon belül elküldeni nekünk, átadni az Árukat nekünk vagy az általunk felhatalmazott személynek az Áruk átvételére, miközben Ön viseli az Áruk visszaküldésének költségeit. Ez nem érvényes, ha beleegyezünk abba, hogy az Árukat személyesen vagy az általunk felhatalmazott személyen keresztül vesszük át. Az időtartam akkor marad fenn, ha az Árut legkésőbb az időszak utolsó napján átadásra adták át. Ön viszont jogosult a Szállítási ár visszatérítésére, de csak az általunk az Áruk kézbesítésére kínált legolcsóbb szállítási módnak megfelelő összegben.
 • 8.7. Ön felelős a károkért azokban az esetekben, amikor az Áruk annak eredményeként károsodnak, hogy azokat a jellegükre és jellemzőikre tekintettel szükségestől eltérő módon kezeli. Ebben az esetben felszámítjuk Önnek az Áruk visszaküldése után okozott kárt, és a számlázott összeg esedékessége 14 nap.
 • 8.8. Jogunkban áll elállni a Szerződéstől elfogyott készletek, az Áruk elérhetetlensége miatt, vagy ha a Szerződésben megállapodott Áruk gyártója, importőre vagy szállítója megszakította a termelést, vagy olyan jelentős változtatásokat hajtott végre, amelyek lehetetlenné tették a Szerződés szerinti kötelezettségeink teljesítését, vagy vis maior miatt, vagy ha minden tőlünk ésszerűen elvárható erőfeszítésünk ellenére sem tudjuk az Árukat Önnek szállítani a jelen Feltételekben meghatározott határidőn belül. Ezekben az esetekben kötelesek vagyunk indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatni Önt erről a tényről, és az elállásról szóló értesítés napjától számított 14 napon belül visszatéríteni Önnek az Áruk már kifizetett teljes árát. Az Árukért kifizetett Teljes árat ugyanúgy térítjük vissza, mint ahogyan Ön a Teljes árat kifizette, az Önnel más visszatérítési módról való megállapodás jogának sérelme nélkül, ha ezzel kapcsolatban nem számítanak fel további díjakat.
 • 8.9. Jogunkban áll elállni a Szerződéstől akkor is, ha Ön nem vette át az Árut 5 munkanapon belül attól a naptól számítva, amikor köteles volt átvenni az Árut.

9. PANASZOK ÉS PANASZOK BENYÚJTÁSA

 • 9.1. Fogyasztóként Ön jogosult javaslatokat és panaszokat benyújtani írásban, e-mailben a következő címre: info@woodliis.sk.
 • 9.2. A javaslat vagy panasz értékeléséről az e-mail címére küldött e-mailben tájékoztatjuk Önt.
 • 9.3. A felügyeleti hatóság a Szlovák Kereskedelmi Felügyelet (SOI), a Kassai kerület, Megalapozott: Vrátna 3, P. O. BOX A-35, 040 65 Kassa 1, tel. sz. 055/729 07 05, 055/622 76 55.
 • 9.4. Ha nem elégedett panaszának vagy panaszának kezelésével, elektronikus úton is benyújthatja az ellenőrzés iránti kérelmet a weboldalon elérhető platformon keresztül https://www.soi.sk/sk/Podavanie-podnetov-staznosti-navrhov-a-ziadosti/Podajte-podnet.soi.

10. A FOGYASZTÓKKAL FOLYTATOTT JOGVITÁK ALTERNATÍV RENDEZÉSE

11. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 • 11.1. Minden írásos levelezést e-mailben küldünk el. E-mail címünk szerepel az Azonosító adataink között. A leveleket a Szerződésben megadott e-mail címére, a Felhasználói fiókba vagy arra az e-mail címre küldjük, amelyen keresztül kapcsolatba lépett velünk.
 • 11.2. A szerződést csak írásbeli megállapodásunk alapján lehet megváltoztatni. Jogunkban áll azonban módosítani és kiegészíteni ezeket az Általános Szerződési Feltételeket, de ez a változás nem érinti a már megkötött Szerződéseket, hanem csak azokat a Szerződéseket, amelyek a módosítás hatálybalépését követően kerülnek megkötésre. A változásról azonban csak akkor tájékoztatjuk Önt, ha létrehozott egy Felhasználói fiókot (tehát rendelkezik ezzel az információval, ha új Árut rendel, de a változás nem keletkeztet felmondási jogot, mivel nincs olyan megkötött Megállapodásunk, amely megszüntethető), vagy a Szerződés értelmében rendszeresen és ismételten szállítanunk kell Önnek az Árukat. A változásról legalább 14 nappal a változás hatályba lépése előtt értesítést küldünk Önnek az e-mail címére. Ha az áruk rendszeres és ismételt szállítására kötött megállapodás megváltoztatásáról és megszüntetéséről szóló értesítés elküldését követő 14 napon belül nem kapjuk meg Öntől az új feltételeket, az új feltételek a Megállapodásunk részévé válnak, és az áruknak a változás hatálybalépését követő következő szállítására vonatkoznak. Lemondás esetén a felmondási idő 2 hónap.
 • 11.3. Vis maior vagy előre nem látható események (természeti katasztrófa, világjárvány, működési hibák, alvállalkozói hibák stb.) esetén nem vállalunk felelősséget a vis maior vagy előre nem látható események következtében vagy azokkal kapcsolatban okozott károkért, és ha ez a helyzet több mint 10 napig tart, akkor nekünk és Önnek jogunkban áll elállni a szerződéstől.
 • 11.4. Az Általános Szerződési Feltételek melléklete tartalmaz egy panaszbejelentő formanyomtatvány és egy elállási formanyomtatvány mintáját.
 • 11.5. A Megállapodást, beleértve az Általános Szerződési Feltételeket is, elektronikusan archiváljuk nálunk, de az Ön számára nem hozzáférhető. Azonban mindig megkapja ezeket az Általános Szerződési Feltételeket és a Megrendelés visszaigazolásait a Megrendelés összefoglalójával e-mailben, ezért mindig hozzáférhet a Szerződéshez, még együttműködésünk nélkül is. Javasoljuk, hogy mindig mentse el a megrendelés visszaigazolását és az Általános Szerződési Feltételeket.
 • 11.6. Tevékenységünkre nem vonatkozik semmilyen magatartási kódex a távértékesítéssel kapcsolatos fogyasztóvédelemről szóló törvény 3. § (1) bekezdés n) pontja szerint.
 • 11.7. Ezek az Általános Szerződési Feltételek hatályba lépnek 20.12.2023.